Що бачить та що фільмує найстаріший і найскладніший штучний супутник Землі (ВІДЕО)

Загублений світ

Зазирнути у серце космічної туманності раніше було неможливо…

Найстаріший і найскладніший штучний супутник Землі – це космічний телескоп «Габбл». У 1990 році, аби зібрати його й підняти в космос витратили більше 2,5 млрд доларів. Та через помилку проєктувальників телескоп виявився практично сліпим. Щоб відкрити сучасне вікно у всесвіт знадобився космічний ремонт.

Неможливо скласти повний перелік відкриттів, що відбулися завдяки орбітальній обсерваторії «Габбл». Щороку телескоп завбільшки у шкільний автобус виявляє у космосі мільйони нових об’єктів. Він фільмує народження нових зірок, планети за межами сонячної системи та чорні діри. Йому вдалося зазирнути на 13 млрд світлових років.

«Світло, яке долітає до нас від зірок воно прилітає до нас із швидкістю світла. А швидкістю світла ми можемо порахувати на якій відстані від нас знаходяться певні об’єкти», - розповідає координаторка космічних проєктів Наталія Боротканич

Зазирнути у серце космічної туманності раніше було неможливо, проте «Габбл» здатний бачити крізь хмари міжзоряного газу і пилу. Іноді розпечені до 20 тис градусів потоки газу, що летять зі швидкістю мільйон кілометрів за годину, нагадують крильця метелика, варто лише знайти правильний ракурс.

З чого формуються зорі та як це виглядає у космосі? Унікальні кадри прямо з космічних об’єктів – побач у сюжеті програми «Загублений світ».    

Loading...

Також не пропустищопонеділка о 17:00 на телеканалі 2+2 нові випуски інформаційно-розважального проєкту «Загублений світ», присвячений війні в Україні, ключовим подіям, що вже змінили її хід та у нас на очах змінюють весь світ, і людям, які роблять нереальне заради нашої перемоги.

Дивися також:

Новини

Всі новини
Про розвиток світової медицини та яку роль у цьому відіграє Україна…
Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Дивитись більше