Ризикована подорож: аеропорт райських остовів Макаронезії входить до топ-10 найнебезпечніших у світі

Загублений світ

Що ховають «блаженні» острови…

Макаронезія (Macaronesia) – райські острови в Атлантичному океані, що манять мільйони туристів своїми білосніжними пляжами. Але за їхньою зовнішньою красою ховаються небезпечні секрети, зокрема один із найнебезпечніших аеропортів у світі, аеропорт Мадейри.

Ще сто років тому острови Макаронезії були найбіднішими іспанськими та португальськими колоніями. Однак сьогодні ці архіпелаги процвітають, приваблюючи мільйони туристів своїми білосніжними пляжами та теплим океаном. Однак, ці блаженні острови мають свої шокуючі таємниці.

Подорож до цих островів колись тривала до двох тижнів, і небезпечні шторми Атлантики часто закінчувалися трагічно для мандрівників. Зараз, із розвитком авіації, дістатися до Макаронезії можна за 5-6 годин, проте навіть сьогодні подорож на ці острови може стати справжньою пригодою.

Міжнародний аеропорт Мадейри входить до десятки найнебезпечніших у світі. Через складні умови пілоти повинні мати високий професійний рівень і бути максимально зосередженими під час посадки.

«Гориста місцевість, сильна турбулентність і непередбачувана погода – це те, що робить цей аеропорт одним із найскладніших у світі», – розповідає пілотеса Мішель Гуріс.

У свої 32 роки вона вже має значний досвід, проте зізнається, що навіть для пілотів із тридцятирічним стажем схема заходу на посадку тут стає серйозним викликом. Перед посадкою лайнер необхідно спрямувати прямо на гори, а в останній момент різко повернути до посадкової смуги. 19 листопада 1977 року це завдання стало фатальним для пілотів Боїнга 727 однієї з португальських авіакомпанії.

Що сталося, та чому ці райські острови на тривалий час опинилися в ізоляції, дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Антарктида залишається одним із найбільш загадкових місць на планеті…
Вони духовна підтримка армії, поліції, лікарень та навіть в'язниць…
Першим відомим капеланом вважається Мартин Турський…
Дивитись більше