Орли-правоохоронці: у Нідерландській поліції працюють птахи

Загублений світ

Орли натреновані на виявлення і знешкодження безпілотників…

Атос, Портос, Араміс і  Д’Артаньян сьогодні вже не мушкетери, а орли-правоохоронці, натреновані на виявлення і знешкодження безпілотників у Нідерландах. Небезпечні і недозволені вантажі злочинці все частіше довіряють дронам. Збивати їх означає наразити на небезпеку місцевих жителів, а от птахи на службі у поліції із цим завданням справляються на відмінно. Щоправда вантаж, який здатні перехопити пернаті правоохоронці, не перевищує п’яти кілограмів.

Взагалі, тварин на службі використовують чимало країн. Наприклад, на індійській фермі збирачами кокосів працюють мавпи. Примати легко збираються на високі дерева, а за день можуть зібрати не сотню, як людина-робітник, а 500-800 кокосів. Навчання триває від трьох до шести місяців, але працюють мавпи лише за умови доброго до них ставлення – найменша жорстокість і тварину на пальму вже не заженеш.

Яка тварина виявляє прорив у водогоні в Австралії? Що робить папуга на службі у наркомафії? І кого використовували американські військові у розпал холодної війни у якості живої торпеди аби топити ворожі кораблі? Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Не пропусти програму «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2 з понеділка по четвер, о 16:50!

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Дивитись більше