Нюрнберзькі паралелі: яке покарання за злочини, скоєні росіянами в Україні, чекає на очільників кремля?

Загублений світ

Якщо порівнювати посади нацистів з верхівкою путінського режиму, то…

Російські очільники понесуть покарання за злочини, скоєні в Україні. Для українських та міжнародних експертів це очевидно. І, як у випадку нацистської Німеччини, опиняться на лаві підсудних не лише російські солдати, а й все вище керівництво країни-агресора.

«Причетними до злочину агресії можуть бути як президент рф, так і усі інші, які ухвалювали рішення про напад на Україну. Загальна кількість підсудних може перевищити 20-ть осіб», - розповів український правознавець, кандидат юридичних наук, доцент та заслужений юрист України Гюндуз Мамедов.

Якщо порівнювати посади нацистів з верхівкою путінського режиму, то картина майбутнього Нюрнберзького трибуналу для російських окупантів виглядає наступним чином.   

Міністр оборони росії сергій шойгу став би відповідністю Генріху Гіммлеру, а керманич повітряних сил сергій суровікін – Герману Герінгу. Очільник російського генштабу валерій герасімов, керівник ФСБ олександр бортніков, секретар ради безпеки ніколай патрушев і інші посадовці були б обвинувачені в ухваленні рішень, що призвели до агресії.

Не тільки військові діячі, а й політичні, такі як міністр закордонних справ сергій лавров, зайняв би місце сучасного Йоахіма фон Ріббентропа. Глава окупованого Криму сергій аксенов та лідер так званих «ЛНР» та «ДНР» денис пушилін також був би предметом обвинувачень.

Поза політикою, особливу увагу приділили б організаторам пропагандистської машинерії, зокрема, ользі скабєєвій та володимиру соловйову, які, як і інструменти нацистської пропаганди, відіграли важливу роль у легітимізації агресії.

Алкозалежний помічник путіна та очільник партії «єдина росія» дмитро медведєв отримав би особливе визначення довічного ув'язнення, аналогічно Рудольфу Гессу, який був обвинувачений у злочинах під час Другої світової війни.

Сучасні аналогії з нацистським режимом свідчать про необхідність судового розгляду та покарання для тих, хто винен у злочинах проти людства. Більше подробиць дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше