Нессі в Японії: вчені сперечаються про походження загадкового чудовиська, знайденого на пляжі

Загублений світ

Завдовжки істота була 10 метрів…

Прийнято вважати, що динозаври вимерли багато років тому. Однак як тоді пояснити появу невідомих чудовиськ, яких можна зустріти і в наші часи? Наприклад, історія, яка сталася в Японії не так давно, шокувала всіх.

На березі одного з японських пляжів відпочивальники знайшли 10-метрову потвору. Вона нагадувала змію, але мала вуса, як у сома, а її морда була схожа на драконячу. Невідоме науці створіння стало об'єктом численних обговорень серед науковців і звичайних людей. Деякі вчені висунули припущення, що це могла бути істота з роду плезіозаврів.

«У плезіозаврів було два підвиди: одні були з довгою шиєю і маленькою пащею, а інші з короткою шиєю, але великою пащею», - розповів палеонтолог Юрій Шевела.

Ці стародавні створіння були ідеально пристосовані до життя у водоймах. Втім, час від часу їм доводилося виринати на поверхню, аби вдихнути повітря. Цікаво, що славнозвісне чудовисько озера Лох-Несс, за однією з гіпотез, це – плезіозавр, який дожив до наших днів.

«Лохнеське чудовисько досить схоже на підвид плезіозавра, з довгою шиєю і маленькою головою», - каже Юрій Шевела.

До речі, істот, схожих на динозаврів, бачили не лише в Японії. Подробиці – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Апокрифи розповідають про те, що Ісус Христос був звичайною людиною…
Дивитись більше