Найміцніші щелепи планети: хто, не маючи зубів, кусає сильніше за білу акулу

Загублений світ

Вони просто розривають свою здобич…

Ви знали, що найвитриваліша істота на планеті може вижити у вакуумі відкритого космосу за температури -273 градуси, а мадагаскарський павук плете сіть міцнішу за сталь? А що гіпопотам вважається однією із масивніших і найнебезпечніших тварин на землі, і більшою пащею може похвалитися хіба що кит? Втім, найміцніші щелепи світу все одно не у них!

Тут рекорд належить великій грифовій черепасі. За силою стиснення її укус перевершує навіть білу акулу! Черепахи не мають зубів, проте гострим дзьобом просто розривають здобич. А їхній панцир витримує вагу у 200 разів більше за вагу самої тварини. І це, насправді, кістки скелету, що у процесі еволюції видовжилися і створили захисну коробку свого власника.  

Про найвитриваліших істот на планеті та найміцніші напої світу – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ». І просто зараз дізнаєшся: хто офіційний рекордсмен із виживання на Землі, які рослини здатні виживати у пустелі, де немає і краплі води, із чого зроблений найміцніший штучний матеріал і де його використовують.

Loading...

Дивись також:

Не пропусти програму «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2 з понеділка по четвер, о 16:50!

Новини

Всі новини
Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Дивитись більше