Намагався надати допомогу пораненому побратиму: російські найманці влаштовують сафарі на українських медиків

Загублений світ

Щоденно, на передовій, кожна секунда є непередбачуваною…

Українськи захисники продовжують захищати країну і роблять усе можливе, аби вигнати російського супостата зі своєї землі. Нажаль, ціна – людські життя. Війна росії проти України принесла багато жертв та поранень, і важливу роль у порятунку життів військових відіграють героїчні медики.

Щоденно, на передовій, кожна секунда є непередбачуваною, а бойові медики стають беззахисними, рятуючи життя інших. Так сталося і з молодим військовим медиком на ім’я Рома Роженко.

«У нас був бій в місті Кам'янка, під час якого російськи окупанти поранили мого друга життя. Він лежав на полі бою і Роман сказав командиру, що піде його витягати. – згадує колишній мінометник, а нині бойовий медик Данило – Він і його помічник повзли до пораненого і саме цього чекали російські найманці. Коли вони наблизились до мого пораненого товариша, їх також розстріляли. Вони, ризикуючи своїми життями намагалися врятувати життя нашого побратима і самі також загинули».

За словами солдатів, це така звіряча стратегія російських загарбників. Вони спочатку підстрелюють одного, навмисно не смертельно, і просто чекають, коли побратими прийдуть йому на допомогу, щоб і їх вбити.

Медики на передовій працюють не тільки для порятунку життів, але і з точним розумінням того, заради чого вони ризикують щодня своїм життям. Вони – це останній бар'єр між пораненими військовими та смертю, і їх робота є вкрай важливою для збереження життя та духу воїнів.

Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше