Нацистські лідери планували переродитися під Житомиром: де знаходиться «заповідний ліс» Гіммлера

Загублений світ

Тут мало бути німецьке елітне поселення…

Звичайне селище Гуйва, що на Житомирщині, розташоване посеред мальовничого лісу. Воно майже нічим не виділяється з-поміж інших населених пунктів, окрім старого кладовища. На ньому поховані німецькі солдати, загиблі у Другій світовій війні. І мали б бути поховані нацистські лідери.

Поряд з Гуйвою була розташована ставка рейхсфюрера СС Генріха Гіммлера. Саме тут, на Житомирщині, мало б постати головне німецьке поселення у Східній Європі – елітна колонія для обраних, Гегевальд. І в часи війни план почали втілювати.

Гегевальд (або «заповідний ліс» з німецької), окрім домівок німецьких колоністів, включав би у себе й кладовище. Його місцерозташування також не було простим: Гіммлер розпорядився звести цвинтар на місці давнього капища. Засновник Аненербе і прихильник містичних теорій, рейхсфюрер вірив, що похована тут нацистська еліта переродиться знову.

Одним із перших поховань у Гегевальді став загиблий генерал Теодор Ейке, якого називають «батьком» концтаборів. Які секрети приховані у Гуйві? Чому Гіммлер вірив у чудодійність житомирської землі – дивись у сюжеті «Загубленого світу» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Не пропусти програму «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2 з понеділка по четвер, о 16:50!

Новини

Всі новини
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Історії про відвідування Землі космічними прибульцями більш ніж просто міфи…
Дивитись більше