Муаммар Каддафі: як жив і які мав дивацтва найбагатший світовий диктатор

Загублений світ

В бункерах резиденції Каддафі зберігалося близько 144 тон золота…

Муаммар Каддафі – диктатор. З 1969 до 2011 року був лідером Лівії. Найбагатша людина всіх часів. Його статки оцінюються у 200 млрд дол. Був визнаний міжнародним терористом. Загинув унаслідок військового перевороту.

Націоналізувавши нафтові родовища, переглянувши у свій бік міжнародні договори з нафтовидобувними компаніями полковник почав гребти гроші лопатою, не забуваючи про власні кишені. В бункерах резиденції Каддафі у Тріполі зберігалося близько 144 тон золота, а дорогоцінного каміння було приблизно на 12 млрд дол. Це з урахуванням того, що значну частину своїх грошей Муаммар зберігав у банку. Із золота виготовляли все, до чого любив торкатися Каддафі. У його апартаментах навіть стояв диван у формі русалки виготовлений з чистого золота.

За життя Каддафі формував ексцентричний образ бедуїна, що живе у шатрі, і витрачав шалені кошти на своє вбрання. Його шафи ломилися від національного одягу та кількості різноманітних мундирів. Свій одяг диктатор планував виставити на показ у музеї Метрополітен у Нью-Йорку.

«Любов до екстравагантних нарядів характерна для шизоїдних особистостей, для людей, що настільки творчі, що майже божевільні. Вони люблять одягатися в якісь яскраві речі, в якісь незвичні речі. Шизоїди відділяються від оточуючих, вони бояться з кимось зливатися», - розповідає психологиня Олена Шершньова

А ще справжнім дивацтвом було те, що Каддафі усюди супроводжувала унікальна армія - жінки-охоронці. Це була справжня амазонська гвардія. Подейкують, що то були його наложниці.

Як спецпризначенці впіймали безпорадного Каддафі, незважаючи на його охорону та військо? Як виглядають оселі диктатора та його дітей? Як і де Каддафі провів зустріч в Україні з тодішньою прем’єркою Тимошенко? Про це та більше дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Loading...

Дивися також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Дивитись більше