Модний показ Dior в українському стилі: як українська художниця несподівано стала декоратором показу?

Загублений світ

Авторка – українська художниця Олеся Трофименко, яка поєднує живопис із вишивкою…

Нещодавній модний показ Dior пройшов під українські мотиви. Усі стіни прикрашали грандіозні панно з українською вишивкою. Історія їх створення – неймовірна. Авторка робіт – українська художниця Олеся Трофименко, яка поєднує живопис із вишивкою. До повномасштабного вторгнення жінка працювала асистенткою художника в кіно, але після 24 лютого 2022 року залишилася без роботи, переїхала у село і займалась городиною, аби прокормити родину. Але одного разу їй зателефонували і цей дзвінок змінив її життя.

«У той момент я активно поралася на городі, коли мені повідомили, що зі мною хоче активно співпрацювати Dior. Я перепитала, чи це дійсно той самий Dior і чи все правильно я розумію. Це звичайно було для мене дуже нереалістично», - згадує Олеся.

Творчістю Олесі захопилася креативний директор Christian Dior Марія Грація Кьюрі. Вона побачила роботи українки на виставці у Римі і не лишилась байдужою. Олесі запропонували декорувати стіни модного подіуму, площею 600 м², а на всю роботу дали лише три місяці.

«Це була неймовірна робота, яку я створювала коли-небудь у своєму житті. Звичайно я не очікувала, що вона призведе до настільки масштабної співпраці, - зізнається українська художниця Олеся Трофименко. – Було дуже важко перелаштуватися на позитив, говорити про страшні речі засобами естетики».

Як українці вдалося не лише здивувати весь західний бомонд своїми роботами, але і за допомогою свого мистецтва розповісти про Україну і те, що зараз робить з нею росія? Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вони стояли за спиною фюрера і надавали йому незвичну силу…
Єті – міф чи реальність? Загадка, яка не дає спокою дослідникам…
Сестра Симеона спантеличила своїм рішенням багатьох…
Дивитись більше