Метро під водою: архітектори прорубали підземку просто у скелі під Стокгольмом

Загублений світ

Його називають найкрасивішим у Швеції…

Швеція не лише країна з неймовірними пейзажами та співаючим льодом, але і приголомшливими архітектурними рішеннями. Чого варте лише одне метро під водою у Стокгольмі? Його називають найкрасивішим у Швеції.

«Міста у Швеції з історичних часів прийнято будувати у тих місцях, де є багато води, аби був доступ для кораблів і водного транспорту. Стокгольм не виняток і тому у місті виникла необхідність будувати метро під рівнем води, тобто станції та тунелі проходять нижче рівня води, використані природні пустоти у скелях», - розповів архітектор Олег Гечух.

Архітектори прорубали метро просто у скелі під столицею Швеції, а художники – розмалювали, не змінюючи природніх форм. Арки, камінь, необроблені форми… Центральна дворівнева станція метро нагадує справжню художню галерею.

«У Стокгольмі, коли будували метро, то зробили лише покриття по якому ходять люди, а стіни та стелі залишили природніми. Просто доповнили їх – розмалювали та підсвітили. Митці зробили з цього атракцію», - каже Олег Гечух.

Проте стокгольмське метро не єдина дивовижна споруда, яка максимально лише доповнює природу навкруги. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Дивитись більше