Мадейра – місце, яке виховало футбольного генія усіх часів: як зараз живе Батьківщина Кріштіану Роналду?

Загублений світ

На острові панує справжній його культ…

Кріштіану Роналду — ім'я, яке сьогодні знають навіть далекі від футболу люди. Цей футбольний геній виріс на Мадейрі — маленькому острові з невеликою кількістю спортивних можливостей. Народився Роналду в 1985 році в бідній родині, і почав свій футбольний шлях буквально з дворів.

Роман Бебех, блогер YouTube-каналу «Бомбардир», а в минулому спортивний журналіст програми «Про футбол» на 2+2, нещодавно відвідав Мадейру і поспілкувався з людьми, які знали Кріштіану з дитинства. За словами Бебеха, на острові панує справжній культ Роналду:

«Йому встановили бронзовий пам’ятник, влада назвала на його честь аеропорт, а також відкрила інтерактивний музей, присвячений кар'єрі футболіста».

Попри те, що Мадейра не має розвиненої спортивної інфраструктури, культ Роналду залишається надзвичайно сильним. У музеї можна знайти м'ячі, фотографії, а також історію становлення футболіста. Бебех відзначив, що зустрівся з кузеном Роналду, який курує музей, і зрозумів, що кожен член родини футболіста отримує певний напрямок для розвитку бізнесу.

«Наскільки я зрозумів, то Роналду роздає своїй сім'ї якісь певні напрямки в бізнесі. Сестра, наприклад, займається лінією одягу та парфумами, хтось інший – готелями, кузен, як мені сказали, є одним із кураторів музею», - розповів журналіст.

Цікаво, що, попри культ Роналду, на Мадейрі немає моди на спорт. Футбол для дітей тут — лише захоплення, а футбольні майданчики залишаються занедбаними.

«Мене здивувало, що спортивна інфраструктура на острові, де виріс такий великий спортсмен, майже відсутня. Наш спорт на іншому рівні знаходиться і мене це справді дуже сильно вразило», — розповідає Бебех.

Але успіх Роналду з’являється не на порожньому місці, а за допомогою невпинної дисципліни та постійної роботи над собою.

«Люди, з якими я спілкувався на Мадейрі, мені говорили, що він може виграти фінал Ліги чемпіонів, а вже наступного ранку о 8-ій годині бути в залі. Секрет Роналду — це не зупинятися ніколи», — поділився Бебех.

Ця історія є чудовим прикладом того, як праця, дисципліна і сила духу можуть змінити життя навіть у найважливіших умовах.

Більше про Батьківщину футбольної зірки та секрети, які вона приховує, дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Дивитись більше