Люди у небі: швейцарський авіатор створив реактивний ранець, а турецький екстримал літав на дивані

Загублений світ

Наразі люди не літають, як птахи, але дехто вже впритул до них наблизився…

Швейцарський авіатор Ів Россі поміняв цивільні військові літаки на втілення мрії. Він задумав створити реактивний ранець, як у спецагентів із кінострічок. У 2004 році, коли проект лише стартував, мало хто повірив у винахідника. А тепер, коли за його плечима підкорення гори Фудзі, Ла-Маншу та польоти в Альпах, інвестори шикуються у чергу, щоб дати йому гроші. Зараз Іву Россі 63 роки і весь світ знає його як людину-літак. Його костюм здатен розвивати швидкість до 200 км/годину і маневрувати навіть між хмарочосами.

Однак поряд із унікальними авіаційними розробками зустрічаються і зовсім божевільні. Турецький екстримал Хасан Каваль вирішив полетіти світ за очі, щоб ніхто не заважав йому відпочивати. Він припасував до дивану телевізор, а диван – до параплану, запасся газованкою та снеками і гайнув у політ. Але найприголомшливіше те, що літав цей шибайголова без будь-якої страховки та парашута!

На противагу шаленим винахідникам американка Наомі Мілс літає не заради веселощів, вона – летюча рятувальниця. У спецобладненні, важчому за пів центнера, жінка вистрибує із літака просто у полум’яний вир. Чому вона обрала таку професію, дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше