Легендарні легіонери з України: козаки змінювали хід історії і були найбажанішими союзниками у світі

Загублений світ

Вони були першими майстрами морської піхоти…

Україна завжди славилася своїми воїнами. Вже сотні років українські бійці доводять свою майстерність на полі бою. Перші прообрази сучасних інтернаціональних легіонів зародилися ще 16 столітті на Запоріжжі, де козаки не лише боролися за свою землю, але й регулярно вирушали у походи для підтримки союзників за кордоном. Тоді вони ставали тимчасовими найманцями, допомагаючи іншим державам у вирішальні моменти їхніх воєнних конфліктів.

За словами колишнього командира батальйону «Айдар» Євгена Дикого, козацькі підрозділи виконували місії за домовленістю з гетьманом. Вони виїжджали до союзної держави, допомагали її армії і поверталися додому. Це було звичною практикою для козаків у 17 столітті, адже охочих найняти українських вояків було багато. Козаки відзначалися винятковим володінням різними видами зброї та унікальними бойовими тактиками. Мати у своєму війську українських найманців означало мати вагому перевагу над ворогом.

«Цікаво, що козаки були одними з перших, хто поєднував сухопутні і морські операції. Вони могли раптово висадитися на узбережжі, атакувати противника, а потім блискавично відступити, залишивши ворога в повній розгубленості. Це те що насправді дуже мало хто в світі робив», - каже Євген Дикий.

Такі здібності козаків зробили їх бажаними союзниками у різних країнах. Вміння воювати на землі та на воді, швидкі маневри та віртуозна тактика – це все перетворювало українських воїнів на легендарних найманців того часу.

З часів Гетьманщини структура та склад українського війська помітно змінилися. У 20-му столітті на зміну кремезним козакам прийшли молоді студенти та ліцеїсти, тодішня українська інтелігенція.

Більше про них дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше