Квиток в один кінець: яка доля у двійників диктаторів після завершення кар’єри?

Загублений світ

У всі часи відомі політики ніколи не брали на роль своїх двійників ідентичні копії…

У всі часи відомі політики ніколи не брали на роль своїх двійників ідентичні копії. А у СРСР навіть існував інститут двійників, де схожі на керманичів країни особи проходили спеціальну підготовку – починаючи з пластичних операцій для зміни зовнішності до віддзеркалювання міміки та жестів. Мати свою армію клонів для диктаторів звична річ. У Гітлера їх офіційно було п’ять, у Леніна – 15, у Сталіна – 4. Сучасні політики теж цим не гребують.

Нещодавно користувачі соцмереж почали порівнювати старі та нові фото Ким Чен Ина і помітили в них суттєву відмінність: раніше зуби лідера були рівними і без щілин, родимки відсутні, мочки вух видовжені, а не трикутні. Виникли підозри ніби справжній Ким Чен Ин помер і країну очолює його двійник. Подейкують, що лідер Північної Кореї завів клонів, бо боїться замаху на своє життя.

«Це головна роль двійників у їхньому житті, бо далі у такої людини або життя у тіні, або піти на той світ, бо така людина є носієм дуже важливої, секретної інформації. Таких людей намагаються особливо не світити», - каже політтехнолог Олександр Курбан.

Але трапляються відчайдухи, які не хочуть бути у тіні. Їхні історії дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше