Криваві війни минулого

Загублений світ

На один рік миру припадає 12 років війни. Сьогодні світ стоїть на межі третьої світової війни. Чи вистачить світовим лідерам глузду не допустити катастрофи?

Масові вбивства та жорстокість – фундамент для вічної слави. Наполеон Бонапарт – найбільший національний герой Франції. І французів анітрохи не бентежить, що у нього руки по лікоть у крові. Адже у його війнах загинули кілька мільйонів осіб. Так само легендарними у своїх народів стали й інші великі убивці минулого. Олександр Македонський, Вільгельм Завойовник, Петро Ⅰ, Сталін – вони знищували людей так легко, що викликали ледь не релігійний захват у своїх підданих.

Про найменші армії світу дивіться тут.

Лише у період з 1945 по 1998 роки у світі відбулося близько 300 війн. У збройних конфліктах з 1945 по 1982 загинуло понад 35 мільйонів людей. А упродовж 90-тих – 5 мільйонів людей. Усі ці війни різняться своїми масштабами, втратами, причинами, озброєнням, одначе мають незмінні наслідки, жертви й руйнування та єдину мету – влада та гроші.

Що таке приватна армія читайте тут.

Перша відома війна в історії людства відбулася близько 10 000 років тому. Про це свідчать розкопки археологів на берегах озера Торкана у Кенії. Історики вважають, що перші війни могли відбуватися ще до появи приватної власності між різними групами мисливців-збирачів.

Більше дивіться у Загубленому Світі на 2+2.

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше