Король, який їв людське м'ясо, – Жан Бедель Бокасса

Загублений світ

Жан Бедель Бокасса – африканський правитель, який їв людей. Навіщо та як закінчилася його доля? – покаже Загублений Світ.

Особистий кухар африканського правителя Жана Бедель Бокасса за найменшу помилку міг стати стравою короля. У 1973 році африканський лідер Бокасса завітав до радянського табору Артек, де спілкувався з дітьми, співав і танцював. Але тоді радянські люди не знали, що лідер Центральної Африканської Республіки любив дітей, коли їх йому подавали на обід.

Бокасса взяв за правило розправлятися з ворогами швидко і рішуче. Дуже часто солодку свинину, так він називав людське м’ясо, йому доставляли прямо з в’язниці, де тримали його ворогів. Цих в’язнів добре годували, довго вигулювали, а потім подавали до столу смаженими, чи фаршированими рисом.

Вирушаючи у дорогу Бокасса завжди брав із собою у дорогу улюблені консерви з людського м’яса.

До середини 70-их років Бокасса став справжнім гурманом. Лідер з’їв єдиних у країні вченого-математика і лікаря-стоматолога. На королівському столі опинилася перша за всю історію країни Міс Центрально-африканська республіка.

Як і стародавні вожді, Бокасса вірив, що з’ївши органи ворогів, він перейме їхні таланти. Поїдання президентом людей припинилося лише у 1979 році, коли стався черговий державний переворот. Бокасса був звинувачений у геноциді та звинувачений до страти.

Більше цікавого дивіться у Загубленому Світі на 2+2. 

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше