Історії успішних тварин

Загублений світ

Тварини-мільйонери, коти-державні працівники та пси-музиканти. А також, історія найзірковішого єнота України – Семена.

До песиків королеви Великобританії звертаються так само, як до їх власниці – Ваша Величносте. Собачкам королеви може позаздрити будь-хто із людей: переїзди у лімузинах, особисті апартаменти, спа-процедури, вітамінні коктейлі зі старовинного фарфору та прогулянки королівським садом.

Найбагатший кіт у світі – Пілу. Він мешкає в Італії. Його власниця Анна померла і заповіла тварині півтора мільйона євро. Ці гроші мають витрачатися на їжу та послуги ветеринара. А якщо після смерті чотирилапого багатія щось залишиться, гроші перейдуть до Фонду захисту тварин.

Бездомний кіт 20 років обіймав посаду мера міста на Алясці. Це може здатися жартом, але у 1997 році під час виборів міського голови люди висловили недовіру усім кандидатам. Тоді один із мешканців міста запропонував голосувати за кота Стабса. Кіт набрав рекордну кількість голосів і зрештою став почесним мером. А до міста потягнулися тисячі туристів. Це позитивно вплинуло на бюджет і у 2012 році кота переобрали на другий термін.

Сліпий єнот з Америки щодня приходив поїсти до будинку жінки на ім’я Ерін Моріс. Та одного дня вона завмерла від несподіванки. Винахідливий єнот йшов в оточенні двох чорних кошенят. Вони виглядали як охоронці або поводирі, стежили за кожним кроком сліпого і скеровували його у правильному напрямку.

Тварини, навіть у людському суспільстві, відіграють свої соціальні ролі. Вони мають окремі завдання і навіть професії: охоронці, розвідники, терапевти, актори, няньки. Ви здивуєтеся, але деякі тварини мають офіційні посади і перебувають на державній службі.

Австрія – країна, де коні офіційно працюють, отримують зарплатню та мають відпустки у Альпах. Це не розіграш, а цілком реальний факт. Щоправда, це стосується не усіх коней, а тільки особливої породи – ліпіціанів. Вони виступають у віденському кінному балеті та національній школі верхової їзди. І ставлення до них, ніби до королівських осіб. Ліпіціани вважаються нащадками аристократів. Їх поселили у стайнях у самому центрі Відня та напувають артезіанською водою зі срібних поїлок. На канікули цих коней відправляють оздоровлюватися у Альпи. А після виходу на пенсію утримують за рахунок держави.

Кіт Ларі – єдиний у світі високопосадовець з вусами і хвостом. До служби у британському міністерстві закордонних справ його залучив колишній прем’єр-міністр Девід Кемерон. А британський Національний музей має у своєму штаті аж шість кішок. На утримання кожної із них уряд країни віддає зі свого бюджету по 50 000 фунтів на рік.

А історію найзірковішого українського єнота Степана дивіться у сюжеті Загубленого Світу.

Новини

Всі новини
Антарктида залишається одним із найбільш загадкових місць на планеті…
Вони духовна підтримка армії, поліції, лікарень та навіть в'язниць…
Першим відомим капеланом вважається Мартин Турський…
Дивитись більше