Екстремальний дайвінг: жінка-інструктор залізла рукою до пащі акули, аби витягнути звідти риболовні гачки

Загублений світ

Як вона це робила, зняла підводна камера…

Фрідайвінг – це вид спорту, в якому людина занурюється на одному подиху в глибину океану, знаходиться там певний час, а потім повертається на поверхню. Цим екстремальним видом спорту з кожним роком захоплюється все більше людей на планеті.

Історія фрідайвінгу починається з моменту, коли люди вперше навчилися занурюватися з аквалангом. Проте, з часом багато спортсменів зрозуміли, що дихальний апарат обмежує можливості і не дозволяє занурюватися на такі глибини, які можна пройти на одному подиху.

Є навіть турніри з цього виду спорту, такі як Vertical Blue на Багамських островах. У 2016 році Вільямом Трубріджем (William Trubridge) з Нової Зеландії встановив там світовий рекорд – занурився на глибину 122 метри у категорії «Constant Weight Without Fins» (CWT). І ще жоден учасник Vertical Blue не побив рекорд чоловіка.

У фрідайвінгу важливо мати відчуття контролю над своїм тілом та рухами, а також над своїми емоціями. Часто спортсмени під час занурення можуть зіткнутися з різними труднощами та емоційними стресами, тому важливо вміти контролювати свої думки та емоції.

Такими «труднощами» можуть стати морські хижаки, наприклад, акули. Однак багато дайверів прагнуть ще більшого екстриму і навмисно шукають місця, де плавають водяні вбивці. Але, якщо для когось це – мрія, то для Крістіни Зенато – робота, яку вона виконує вже 18 років. Жінка спокійно кладе руку до пащі акули, щоб витягнути звідти застряглі риболовлі гачки. А ще – навчає інших, як безпечно спілкуватися із хижачками.

Як Крістін Зенато це робить – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Про розвиток світової медицини та яку роль у цьому відіграє Україна…
Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Дивитись більше