Двометрові гіганти вагою понад два центнери: секрет риболовлі на островах Макаронезії?

Загублений світ

Це – рай для екстремальних рибалок…

Азорські острови давно відомі як центр екстремальної риболовлі. Спортсмени з усього світу приїжджають сюди, щоб полювати на гігантів океану – рибу вагою понад два центнери та завдовжки два метри. Ці екстремальні пригоди приваблюють туристів, готових витратити тижні в океані на пошуки своєї великої здобичі.

Азорські острови – це справжній рай для любителів спортивної риболовлі. Розташовані посеред Атлантичного океану, вони разом із іншими островами Макаронезії стали світовим центром екстремальних пригод для рибалок, які мріють виловити гігантів. Щоб долучитися до таких пригод, туристи орендують човни, збирають команду, запасаються наживкою та провізією.

Ентузіасти готові витрачати тисячі євро на оренду спорядження та техніки, бо коли на кону стоїть найбільший улов у житті, гроші стають просто інструментом. Тут нікого не здивує риба на 50 кг, але якщо пощастить, можна зловити справжнього монстра – двометрову рибину вагою понад два центнери. Для цього спортсмени проводять тижні, а то й місяці в океані.

Туристи, які рибалили в Макаронезії, запевняють: якщо існує рай для рибалок, то він саме тут. Один із них розповідає:

«Ми можемо рибалити в прісній та солоній воді з величезним вибором риби. Але це буде важко. Місцевість гориста, скеляста, а місця для риболовлі – досить екстремальні».

Окрім традиційної риболовлі, Азорські острови пропонують унікальну можливість – підводне полювання. Озброївшись гарпунами, мисливці пірнають у глибини океану в пошуках своєї великої здобичі. Це справжня фішка регіону, яка приваблює найвимогливіших мандрівників.

Однак не варто забувати і про непередбачувану погоду. Місцевий рибалка зазначив:

«Тут ви можете побачити всі чотири сезони за один день. Іноді буває дуже вітряно, а за 10 хвилин виходить сонце. Це найкращий острів для риболовлі».

Риболовля на Азорських островах – це не лише про розміри риби, а й про правила. Одне з головних правил тут – «Зловив і відпусти». Закони щодо цього суворі: рибалки можуть залишити собі лише селфі з рибою на згадку про свою велику пригоду.

Більше цікавого про острови Макаронезії дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Антарктида залишається одним із найбільш загадкових місць на планеті…
Вони духовна підтримка армії, поліції, лікарень та навіть в'язниць…
Дивитись більше