Де знаходяться ворота у потойбічний світ, та яку легенду має це місце

Загублений світ

Легенди пов’язують це місце з найсильнішим скандинавським богом…

Ворота у потойбічний світ – так прозвали унікальне природне явище в Американському штаті Орегон. Легенди пов’язують його з найсильнішим скандинавським богом, цю місцину і назвали в його честь – колодязь Тора.

Колодязь Тора – свердловина на узбережжі мису Перпетуа, в штаті Орегон. Це - невелике заглиблення на поверхні землі. Але варто лише водам припливу торкнутися його, як природна криниця перетворюється у чарівну водяну безодню. При цьому колодязь Тора стає схожим на глибокі таємничі ворота у підземний світ.

Справжня вистава починається на мисі приблизно за годину до припливу, виринаючи з глибин, вода піднімається на висоту до 6 метрів і обрушується назад у воронку.

Свою назву колодязь Тора отримав завдяки легенді: за повір’ями, у давні часи, у цьому місці зустрічалася одна закохана пара. Через ревнощі дівчина вбила свого коханого, а древній бог Тор в гніві перетворив кров молодого чоловіка у розпечену лаву, яка пропалила в землі глибоку діру. Так, донині у скелі залишився отвір, що нагадує людям про руйнівну силу ревнощів.    

Чи є ще якісь пояснення дивовижної воронки у земній поверхні? Про це та більше дізнайся у сюжеті програми «Загублений світ»

Loading...

Також не пропустищопонеділка о 17:00 на телеканалі 2+2 нові випуски інформаційно-розважального проєкту «Загублений світ», присвячений війні в Україні, ключовим подіям, що вже змінили її хід та у нас на очах змінюють весь світ, і людям, які роблять нереальне заради нашої перемоги.

Дивися також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Дивитись більше