Буча – переломний момент: як героя Чорнобиля та учасника трьох революцій змінило побачене на Київщині?

Загублений світ

Полковника Всеволода Стеблюка багато хто знає, як «лікаря Майдану»…

В Україні кожен знає імена легендарних постатей, які стали символами важливих історичних подій. Однією з таких осіб є полковник Всеволод Стеблюк, якого багато хто знає, як «лікаря Майдану». Він – видатний медик, який брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, у студентській революції на граніті, Помаранчевій революції та Революції гідності.

Особливо вражаючий був його внесок у подіях 2014 року під час боїв за Іловайськ. Полковник медичної служби вивіз і врятував 87 українських військовослужбовців, ризикуючи власним життям.

Але з роками Всеволод Стеблюк почав розуміти, наскільки жорстоким є ворог, з яким доводиться воювати Україні. Як каже лікар, загартований у боях, його не здивує жодна бойова травма, але його серце стало важчим після того, як він побачив наслідки деокупації від російських загарбників на Київщині.

«Я був готовий до всього, як-не-як 25 років військової служби, 8 з яких пов'язані з бойовими діями, але коли ми працювали в бучанському морзі, діставали мішки з тілами… Ви знаєте, це остаточно поставило крапку. Це був той рубіж, після якого я хочу нашого ворогів тільки вбивати», - відверто каже військовий медик Всеволод Стеблюк.

Колись він писав вірші та музику до них, співав власні пісні і читав побратимам свої прози. Проте зараз він цього вже не робить – не може.

«Буча стала тим моментом, який мене змінив», - говорить полковник.

Подробиці дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше