Акули нападають на людей, щоб помститися?

Загублений світ

Акули вважаються найстрашнішими водними хижаками, небезпечними не лише для людей...

Ці створіння живуть на планеті понад півтора мільярда років, і розвинули аж 13 відчуттів. Крім виняткового нюху, що дозволяє їм відчувати кров на відстані до 5 кілометрів, вони здатні вловлювати магнітні поля та електроімпульси. А велику білу акулу люди прозвали «білою смертю» не просто так. Все через гігантський розмір та за 3 ряди великих міцних зубів по сотні в кожному.

У квітні 2017 року на пляжі біля берегів Каліфорнії, США, велика біла акула напала на 35-річну Лін Ерексон. Вона вкусила її за ногу, але розсмакувавши – відпустила. Незважаючи на значну втрату крові, жінку вдалося врятувати. Лін Ерексон пощастило, кожен 10-й випадок нападу акули закінчується для жертви летально.

«Ключовим було те, що її доставили до нас своєчасно, що у нас були люди. Вона пройшла 2 операції, і планується ще кілька для лікування її ран. Їй доведеться довго відновлюватись, але прогрес просто чудовий», - розповідає Гейл Томінага, лікарка.

Однак міф про кровожерливих акул значно перебільшений. Зазвичай акули атакують людей помилково або з цікавості. Як правило, вони не вживають наше маложирне м’ясо у їжу, і щойно розсмакувавши — просто випльовують його. Акули вбивають десятки людей щороку, тоді як люди знищують їх мільйонами. І все заради плавників...

Масове вбивство акул почалося не так давно, у минулому столітті. Тоді в Азії поширився міф, нібито суп з акулячих плавників лікує від раку, бо самі акули на нього не хворіють. Через цю безглузду вигадку більшість видів акул під загрозою зникнення, їхня популяція вже скоротилася на третину, і продовжує зменшуватись. Попри усі заборони та міжнародні конвенції, полювання на плавники й досі триває.

Наскільки ж насправді небезпечні акули? Які випадки нападів на людей закінчилися трагічно? Що міф, а що правда? Досліджуй незвідане разом з нами та дізнайся більше про морських хижаків. Дивись у новому випуску «Загубленого світу» вже зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше