300 років загадок: корабель-привид Летючий Голландець досі переслідує моряків

Загублений світ

Де закінчується реальність і починається ілюзія?

Легенда про Летючого Голландця – безсмертного корабля-примари запевняє, що у 18 столітті капітан Вандер Декен, зіткнувся зі штормом біля мису Доброї Надії та відмовився підкоритися стихії, він наполіг на продовженні курсу, навіть попри загрозу смерті та непокірності його команди. Чи правда, що дії капітана призвели до прокляття, яке прирекло корабель та його команду на безнадійне та нескінченне блукання океанами, невідомо. Але століттями люди стверджують, що бачать корабель-привид, який з'являється серед туману і зникає так само раптово.

Ця легенда продовжує лякати людей по всьому світу! Але чи насправді вони бачать саме Летючого Голландця? Чи це лише гра світла й тіні – феномен «фата-моргана», що вводить в оману людські очі?

«Існує низка ілюзій, які можна побачити на воді. Це досить поширенні явища на флоті – розповів шкіпер Макс Нефедов – Люди, особливо ті, хто ходить у далекі походи, періодично спостерігає щось на кшталт міражів. Скоріш за все, це пов’язано із психологічним фактором. Найвідоміший серед них Летючий Голландець, з яким пов’язано безліч історій».

Цікаво, що кораблі-привиди бачать моряки й сьогодні, але ставляться до них вже спокійніше, адже знають, що це не більше, ніж масова ілюзія.  

Але як пояснити, що мешканці міста Уджун в Китаї бачили в небі над собою ... літаюче місто. Що це – гра уяви чи справжній портал у інший вимір? Подробиці – в сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Матеріал підготувала Ангеліна Воропаєва

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше