«Все під контролем»: вибухи на складі у Тверській області викликали критику російської ППО

Україна сьогодні

18-го вересня невідомі дрони вже традиційно відвідують російську територію…

Цього разу прилетіли у Тверську область, місто Торопець, де розміщений один із найбільших російських складів боєприпасів. І знову таки традиційно, росіяни заявляють, що все збили, а впали просто уламки. Але відео, які з’явилися в мережі знову переконують, що вірити російським окупантам — не можна. 

Ще більше потішило українців і розізлило росіян, коли губернатор області взявся заявляти, що «все під контролем». 

«Внаслідок прильоту безпілотних літальних апаратів на території російської федерації спрацювала система ППО Міністерства оборони. Безпілотні літальні апарати було збито, під час падіння сталася пожежа», - заявив губернатор. 

От тільки вибухи були такої сили, що їх зафіксувала система моніторингу землетрусів. Перші поштовхи мали магнітуду майже 3 бали, а наступні понад 2 бали. Традиційне «все під контролем» також зіпсували z-блогери. Вони почали обурюватися такою масштабною поразкою російської ППО.

«Я вважаю, що за такі прориви БПЛА вглиб території росії та таку масштабну шкоду, зірки з погонів командування ВКС мають летіти, як метеори у серпневу ніч, а безпосередньо відповідальні за ППО – під трибунал і штрафбати!», - слова з одного з російських телеграм каналів. 

От тільки за кілька годин кремль вирішив цю лавочку прикрити. Місцеві жителі почали отримувати смски з погрозами кримінальної відповідальності та, як наслідок, потік відео зупинився. А блогери почали брати свої слова назад.

Що стосується безпосередньої цілі боєприпасів, то росіяни також скоро відчують відчай, зокрема й на фронті. Всього на складі зберігалося до 30000 тонн боєприпасів різних типів. Це були й ракети С-300, С-400, Іскандери та навіть корейські КН-23. Припущення стосовно масштабу ураження, на думку багатьох аналітиків, що арсенал зруйнований на 70-90%. У кращому разі росіянам вдасться врятувати 10-20% боєприпасів, що перебували на базі.

Що ще придумають росіяни, щоб показатися сильнішими ніж вони є? Та хто все ж таки винен у цих вибухах? Дивіться у відео!

Дивіться сьогодні, що буде завтра у проєкті «України сьогодні» на 2+2 у прямому ефірі з понеділка по п’ятницю о 19:00.

Читай також:

Новини

Всі новини