Освіта і саморозвиток ШІ: чи стане це загрозою для людства?

Україна сьогодні

На сьогодні ШІ ще далеко до автономного саморозвитку, проте…

Штучний інтелект (ШІ) стрімко розвивається, і сьогодні його застосування охоплює безліч галузей. Важливим питанням залишається, чи несе здатність ШІ до освіти та саморозвитку загрозу для людства?

За словами wise IT, Head of Claud Department Олександра Козуба наразі всі складні моделі машинного навчання (machine learning), які дозволяють ШІ покращити свої навички на основі отриманих даних:

«Наприклад, чат-боти, які працюють у банківській сфері або для обслуговування клієнтів, постійно навчаються на основі нових запитів і відповідей. Проте ці моделі поки що діють у межах чітко визначених параметрів, тобто вони не здатні до повного автономного навчання без втручання людей».

На сьогодні ШІ не має реальної здатності до самостійного осмислення та саморозвитку на рівнях, які могли б нести серйозну загрозу для людства, зауважує експерт. Але потенціал для розвитку цих технологій залишається великим. Тому головне завдання сучасного суспільства – забезпечити контрольований розвиток ШІ, щоб уникнути можливих ризиків у майбутньому.

Дивись цікаві новин у новому проєкті «Україна сьогодні» на 2+2 з понеділка по п’ятницю, о 19:00.

Читай також:

Новини

Всі новини
Інновації в галузі безпілотних апаратів, вже не виглядають як далеке майбутнє…
На сьогодні ШІ ще далеко до автономного саморозвитку, проте…
18-го вересня невідомі дрони вже традиційно відвідують російську територію…