Укрзалізниця збільшує вартість квитків

Спецкор

В Укрзалізниці бідкаються, що пасажирські перевезення збиткові і треба рухатися до європейських цін. Українці, що не мають європейських зарплат, обурені такою логікою. І насамперед тому, що якість більшості послуг зовсім не європейського ґатунку.

Два по десять протягом року. Укрзалізниця планує підвищити вартість пасажирських квитків на 20%. Чиновники від залізничного монополіста скаржаться, що зазнають мільярдних збитків.

З таким рішенням Укрзалізниці не погоджується киянка Вікторія, яка нещодавно їхала одним із найдовших маршрутів Київ-Маріуполь. І каже, що цю поїздку важко назвати комфортною. Їй видали діряву постільну білизну.

Та дорожні незручності Вікторії ніщо, у порівнянні із пригодами пасажирів потягу Харків-Одеса наприкінці минулого року. Їх посеред ночі атакували таргани.

В Україні запрацював новий стандарт якості автогазу – чи вплине це на ціну?

Торік під час наради у Кабміні Володимир Гройсман вислухав пропозиції від Укрзалізниці і відповів, що підвищувати ціни на пасажирські перевезення не можна.

Торік українська залізниця перевезла 50 мільйонів пасажирів – рекордну кількість за всі роки незалежності. Проте, залізничникам усе ще доводиться перекривати нібито збиткові пасажирські прибутковими вантажними перевезеннями. І підвищення цін на Укрзалізниці питання дискусійне. Про це заявляє Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Більше новин дивіться у Спецкорі на 2+2.

Новини

Всі новини
18072022
Спецкор
Нині в Україні працюють організації, де можна пройти тестування зі знання української мови…
24022022
Спецкор
Скільки потрібно коштів на такий альтернативний вид обігріву…
24022022
Спецкор
Головне правило – не панікувати, адже саме на паніку й розраховують наші вороги…
23022022
Спецкор
У столиці опублікували брошури для мешканців з покроковим планом дій…
23022022
Спецкор
Під час спеціального випуску журналісти повідомлятимуть найактуальнішу хроніку подій...
22022022
Спецкор
Раніше загарбники створювала провокації виключно катерами та кораблями ФСБ…
Дивитись більше