Пиво під загрозою – такого висновку доходить група світових учених. Науковці з Британії, Китаю, Мексики та США попереджають: кліматичні негаразди ставлять під загрозу саме існування пінного напою.
Глобальне потепління може завдати нищівного удару по сільськогосподарській галузі. Вже незабаром у 24-рьох регіонах світу можуть відчути брак ячменю, необхідного для приготування пінного напою.
У Празі за допомогою пива борються із забрудненням повітря
Під ударом Китай – держава, яка споживає найбільше в світі – 49 мільярдів – літрів пива на рік. У ній, як і в деяких країнах світу, ціна на пляшку хмільного може зрости майже вдвічі.
Учені кажуть: щоб знизити ризики, виробники мають уже зараз приділити увагу технологіям вирощування ячменю, зокрема, оновити їх. І нагадують: хоча пиво і найпопулярніший у світі алкогольний напій, зникнути з полиць у крамницях невдовзі може не тільки воно.
В Японії робот-бармен наливає пиво
"Якщо ми і надалі хочемо мати такі розкішні речі, як пиво, шоколад, кава та чай, то маємо скоротити наші викиди та знизити наслідки зміни клімату", – переконані науковці.
Якщо заради улюбленого пінного напою ви наважитеся на боротьбу зі змінами клімату, поради, як це зробити, нещодавно дали в ООН. Тамтешні експерти кажуть: уже зараз знизити кількість шкідливих викидів може кожен охочий – просто пересівши з машини на велосипед та відмовившись від червоного м'яса, яке вирощують зі шкодою для довкілля.
Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2.