Сумський науковець винайшов одноразовий екологічний посуд та аналог поліетилену

Спецкор

Винаходи, що можуть змінити світ, на собі випробував Спецкор на 2+2.

Білкові стаканчики для кави, мармеладні соломинки для коктейлів і навіть пакети, які можна з’їсти разом із бутербродом! Сумський науковець Дмитро Бідюк винайшов одноразовий екологічний посуд та власний аналог поліетилену. Винахідник стверджує, що у звичайному ґрунті стаканчики безслідно зникають упродовж 3 тижнів дня, а пакети – за 7 днів, ще й стають добривом для рослин.

Еко-стаканчики можна використовувати не тільки для кави, а ще й як форму для випікання кексів та бісквітів, а також для зберігання продуктів у морозильній камері. Адже такий стаканчик витримує температуру до +250 градусів і не боїться заморозки.

Винайшли матеріал для еко-стаканчиків у Сумському аграрному університеті. В основі виробу – природний білок та полісахариди – речовини, які широко використовують у харчовій промисловості і є цілком безпечними для організму людини, як крохмаль та агар-агар. Згодом зробили прес-форму та додали кольору – морквяного соку.

В організмі людини знайдена бактерія, що виробляє електрику

А от якщо розплавити полісахарид, можна отримати біо-пакет. Це з’ясувалося випадково під час одного з експериментів. Дмитро трохи змінив форму, додав еластичності, а ще наніс логотип біо-пакувальної тари.

Полісахариди в основі біо-пакету, хоч і не засвоюються організмом, але виводять із нього шкідливі речовини, каже винахідник, тож такий пакет можна цілком з’їсти.

Винаходами вже зацікавились великі компанії. Екологи переконані:  винахід сумських вчених унікальний та може змінити світ.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 



Новини

Всі новини
18072022
Спецкор
Нині в Україні працюють організації, де можна пройти тестування зі знання української мови…
24022022
Спецкор
Скільки потрібно коштів на такий альтернативний вид обігріву…
24022022
Спецкор
Головне правило – не панікувати, адже саме на паніку й розраховують наші вороги…
23022022
Спецкор
У столиці опублікували брошури для мешканців з покроковим планом дій…
23022022
Спецкор
Під час спеціального випуску журналісти повідомлятимуть найактуальнішу хроніку подій...
22022022
Спецкор
Раніше загарбники створювала провокації виключно катерами та кораблями ФСБ…
Дивитись більше