Ситуація на східному фронті знову критична

Спецкор

Ситуація на передовій упродовж останньої доби сягнула критичних показників, аж надто на ділянці від Світлодарської дуги до Авдіївки. Під вогонь бойовиків потрапили діти.

Ранок понеділка 21 травня на Донбасі був геть не мирним. Ще на початку сьомої окупанти вдарили по житловим кварталам прифронтового Торецька. Кілька снарядів влучили у міський центр соціально-психологічної реабілітації. На той момент у будівлі перебувало 34 дитини віком від трьох до сімнадцяти років. Поблизу розірвалася міна і вибуховою хвилею повибивало шибки. Наразі діти перебувають у Торецькій міській лікарні. Їхній стан медики оцінюють як задовільний.

У штабі Об’єднаних сил кажуть про загальне, по всьому фронту, погіршення ситуації та просто шалене збільшення кількості атак окупантів. Ворожа артилерія і вночі, і світлою порою атакує тепер по передовим укріпленням наших оборонців. Окупанти засипають смертельним залізяччям й цивільні населені пункти. Під прикриттям важкого озброєння чужинці кілька разів намагалися вводити у бій  штурмові підрозділи.

Бойовики третю добу обстрілюють Зайцеве

Близько п’ятої ранку на околицях села Південне наші армійці помітили групу ворожих диверсантів. Без зайвих вагань хлопці стали до зброї та зупинили просування чужинських піхотинців. Але під час бою двоє українських воїнів загинуло, ще четверо дістали поранення.

На схід від окупованої Горлівки воїни батальйону Донбас провели успішну розвідувальну операцію. Хлопці захопили в полон трьох терористів.

Подробиці про оперативну ситуацію на фронті дивіться у сюжеті.

Найактуальніші новини з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 


Новини

Всі новини
18072022
Спецкор
Нині в Україні працюють організації, де можна пройти тестування зі знання української мови…
24022022
Спецкор
Скільки потрібно коштів на такий альтернативний вид обігріву…
24022022
Спецкор
Головне правило – не панікувати, адже саме на паніку й розраховують наші вороги…
23022022
Спецкор
У столиці опублікували брошури для мешканців з покроковим планом дій…
23022022
Спецкор
Під час спеціального випуску журналісти повідомлятимуть найактуальнішу хроніку подій...
22022022
Спецкор
Раніше загарбники створювала провокації виключно катерами та кораблями ФСБ…
Дивитись більше