На Закарпатті на кордоні вишикувалися кілометрові черги з вантажівок

Спецкор

Розсмоктатися корки не можуть уже кілька тижнів. Водії виснажені, невиспані й скаржаться, що на те, аби перетнути кордон витрачають по кілька діб.

Черга з вантажівок розтягнулася на 6 кілометрів, і це ще не межа, на вихідні вона збільшується майже вдвічі. Адже у ці дні рух фур у Словаччині заборонений, а саме про її дороги мріють усі ці водії.

На кордоні вони вже кілька діб. Без сну і відпочинку. Увесь цей час далекобійники живуть у кабінах. Їдять, що перепаде. Адже залишити фуру, хоча б на пів години, не можуть, бояться втратити своє місце у черзі. На сотню водіїв лише один туалет, який вони воліють оминати. Узбіччя тут схожі на сміттєзвалище. Переповнені урни прибирати не встигають.

Автокрадії нового покоління в Україні

Місцями фури стоять у дві смуги, не лишаючи місця для проїзду легковикам. Ті змушені порушувати правила і це вже призводить до аварій.

Прикордонники виправдовуються. Мовляв, працюють швидше за своїх іноземних колег. А ще без черги пускають перевізників пошти та товару, що швидко псується. Та із такою кількістю машин впоратися просто не можуть.

Про причини безкінечної черги дивіться у сюжеті. А більше новин – у Спецкорі на 2+2.

Уявіть, що ви стоїте перед стіною, яка пам’ятає Київ ще до монгольської навали. Поки туристи штурмують популярні локації, справжній скарб ховається у затінку дерев.
На фронті кулінарія – не просто справа смаку…
Морозиво – це не просто солодке задоволення, а частина української гастрономічної історії...
Зараз важко уявити грудень без яскравих вогнів, святкових ярмарків та звичних кожному з дитинства мелодій. Але якщо відмотати час на тисячу років назад, у період розквіту княжого Києва, святкова картина була зовсім іншою. 
Гаваї асоціюються з нескінченним літом, білим піском і коктейлями під пальмами. Проте за лаштунками цієї сонячної ідилії ховається зовсім інша реальність.