Львівська лікарня зобов’язана виплатити півмільйона за смерть пацієнта

Спецкор

42-річний чоловік помер просто на операційному столі, бо лікар-анестезіолог не зміг ввести інтубаційну трубку. Медики свою провину відкидають і готуються оскаржувати таке рішення.

У нього було запалення щелепи, і до львівської обласної лікарні Віктор прийшов видалити гній. Лікарі обіцяли зробити операцію за 15 хвилин, та чоловік помер просто на операційному столі від задухи. У смерті Віктора мати та сестра загиблого звинувачують лікаря-анестезіолога, бо саме вона мала ввести спеціальну трубку у гортань пацієнта і запустити в неї кисень, та чомусь не змогла цього зробити.

Медик ховає обличчя від камер журналістів, каже, що це була її перша смерть за п'ятнадцять років роботи. Проте винною себе не вважає, бо зробила все, що від неї залежало.

Суд у цій справі тривав довгі 4 роки і врешті виніс вирок: чоловік помер через лікарську помилку, тому за смерть пацієнта мають сплатити його родичам півмільйона гривень моральної компенсації.

Лікарі борються за повноцінне життя для героя України Олександра Петраківського

Відповідальність за лікарську помилку за українським законодавством несе не медик, а той заклад, де він працює, тому сплатити гроші має обласна лікарня. Та її керівник має намір подавати апеляцію.

Юристи кажуть: судові рішення на користь пацієнтів у нашій країні – це рідкість. Проте родина Віктора вірить, що виграють всі інстанції. А ще обіцяють, що до лікарні, де помер син та брат, більше ні ногою.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 


Новини

Всі новини
18072022
Спецкор
Нині в Україні працюють організації, де можна пройти тестування зі знання української мови…
24022022
Спецкор
Скільки потрібно коштів на такий альтернативний вид обігріву…
24022022
Спецкор
Головне правило – не панікувати, адже саме на паніку й розраховують наші вороги…
23022022
Спецкор
У столиці опублікували брошури для мешканців з покроковим планом дій…
23022022
Спецкор
Під час спеціального випуску журналісти повідомлятимуть найактуальнішу хроніку подій...
22022022
Спецкор
Раніше загарбники створювала провокації виключно катерами та кораблями ФСБ…
Дивитись більше