Кулінарний прорив: ізраїльські винахідники надрукували на 3D-принтері м’ясо

Спецкор

Надруковану їжу не відрізнити від справжньої…

Ізраїльські винахідники навчилися друкувати на 3D-принтерах м'ясо, й то геть не фарш, що лише приблизно нагадує присмак яловичини чи свинини. Видрукувані шматки й на вигляд і на смак, як справжні стейки! З цим не могла не погодитись ціла армія знавців кулінарних справ.

«Я зараз спробував кюфту з баранини. Дуже цікаво, як їм вдалося досягти такої схожості. Хоча запах й не настільки міцний, як у справжньої баранини, але яка ж вона соковита!», – поділився своїми враженнями шеф-кухар Даніель Галміш

До кінця року новинка так званого альтернативного м’яса може з’явитись і в магазинах. Якою буде ціна та на кого розрахований даний продукт? Скільки часу знадобилось винахідникам на розробку рецепту? Який секретний інгредієнт робить надруковану їжу такою смачною? Про це – дивись у сюжеті проєкту Спецкор

Loading...

Дивись також:

Більше новин дивись у проєкті Спецкор з понеділка по п’ятницю, о 18:15, на телеканалі 2+2!

Автор сюжету: Яна Слєсарчук

16122025
З 11 грудня український науково-дослідний криголам «Ноосфера» працює там, куди раніше ще не заходив жоден український корабель — за Південним полярним колом...
16122025
Вчора, 15 грудня, у Львові пройшло прощання з легендарним українським співаком Степаном Гігою. 
Кожен із нас, хто цікавиться історією, знає про Великий терор — жахливу сторінку, коли каральна машина НКВС працювала на повну потужність. 
15122025
Космічний телескоп NASA «Габбл» знову подарував нам неймовірне видовище, зазирнувши у момент, який в космічних масштабах є лише швидкоплинною миттю.