Черговий раунд газових переговорів стартував у Брюсселі

Спецкор

Євросоюз сподівається, що саме на цій зустрічі Київ та Москва зможуть документально закріпити домовленість про постачання газу в зимовий період. 

Євросоюз сподівається, що саме на цій зустрічі Київ та Москва зможуть документально закріпити домовленість про постачання газу в зимовий період. Можливу угоду, міністр енергетики України спочатку обговорить з  єврокомісаром з енергетичних питань Гюнтером Еттінгером, та його наступником - Марошем Шефчовичем. Потім до переговорів долучаться і росіяни. Вартість газу на зиму вже узгодили: це триста вісімдесят п'ять доларів за тисячу кубометрів. Камінь спотикання - документальне оформлення ціни. Україна - наполягає, що треба підписати окрему угоду. В Росії вважають, що достатньо буде і урядової постанови, яка обумовлюватиме - знижку на паливо.

"Три основні питання переговорів, є наступними: яка ціна є прийнятною, яка цінова формула має використовуватися, щоб отримати прийнятну ринкову ціну. Ця ціна має бути гарантованою для усіх газових поставок і базуватися не на принципі "бери або плати", а на "плати і бери", тобто газ поставлятиметься на основі здійснення предоплати. Важливо також, щоб техніна сторона угод задовільнила всі сторони", -  зауважив Гюнтер Еттінгер.

Новини

Всі новини
18072022
Спецкор
Нині в Україні працюють організації, де можна пройти тестування зі знання української мови…
24022022
Спецкор
Скільки потрібно коштів на такий альтернативний вид обігріву…
24022022
Спецкор
Головне правило – не панікувати, адже саме на паніку й розраховують наші вороги…
23022022
Спецкор
У столиці опублікували брошури для мешканців з покроковим планом дій…
23022022
Спецкор
Під час спеціального випуску журналісти повідомлятимуть найактуальнішу хроніку подій...
22022022
Спецкор
Раніше загарбники створювала провокації виключно катерами та кораблями ФСБ…
Дивитись більше