"Золоті горішки". Скільки втрачає Україна на нелегальному експорті?

Цілком таємно

За якими схемами український горіх потрапляє за кордон, оминаючи митниці, з'ясували журналісти Цілком таємно на 2+2.

Україна входить до п'ятірки провідних постачальників волоського горіха у світі. Але ось парадокс – в той час, як вітчизняні експортери заробляють мільярди, у держскарбницю потрапляють копійки. Вивіз горіхів реалізується через  офшорні фірми  за "сірими" схемами. Лише 10% експорту здійснюється за цінами, близькими до міжнародних. Вартість товару штучно занижуються, аби знищити ставки оподаткування. Впіймати злодіїв складно, адже список лідерів-експортерів горіха щороку очолюють "фірми-одноденки",  записані на номінальних власників.

Хто "кришує" горіхових ділків? Які наслідки матиме "сірий" експорт продукту для легальних фірм? Як шахраї наживаються на тіньовому вивозі? Чому владі не до снаги зупинити злочинний бізнес? Кому вигідно, щоб такі махінації процвітали в Україні? Дізнавайтесь більше у розслідуванні журналістів Цілком таємно у неділю, 27 листопада, о 14:00 на каналі 2+2.

Новини

Всі новини
Вражаючу правду про українських вампірів розкаже Цілком таємно на 2+2.
Приголомшуючу правду про Орден, до якого входить більша частина політичної верхівки України, розкаже Цілком таємно на 2+2.
Чорнобильська зона відчуження – заборонена для вільного доступу територія, яка роками приваблює так званих "сталкерів" – дослідників цікавих, занедбаних, часом жахаючих місцин. Вони не бояться ні радіації, ні загрози зараженн...
Коли вибухне Чорне море і як не стати жертвою екологічної катастрофи на Півдні – у шокуючому розслідуванні Цілком таємно на каналі 2+2.
Чи правда, що на теренах України тамплієри ховали своє багатство і кому воїни залишили підказки, які можуть привести до сховища з діамантами, розкаже Цілком таємно на 2+2.
Хто і навіщо викрав череп українського письменника Миколи Гоголя, дізнавайтесь у журналістському розслідуванні Цілком таємно на 2+2.
Хто першим використав отруйні речовини як зброю та чиї відкриття щодня наражають нас на смертельну небезпеку, дізнавайтесь у Цілком таємно на 2+2.
Історії жінок, котрі поєднали свою долю з серійними вбивцями, –  у розслідуванні Цілком таємно на 2+2.
Дивитись більше