Темні води Дніпра. Хто прокляв Київське море?

Цілком таємно

У якому стані знаходиться Київська  дамба і чи варто українцям боятися за своє життя, дізнавались Цілком таємно на 2+2.

Київське море щороку викликає багато суперечок. Після аварії на ЧАЕС водосховище поневолі стало буферною зоною між ріками Прип'ять та Дніпром і зібрало на своєму дні багато радіоактивних речовин. Через високу замуленість отрутохімікатами і поганий стан дамби його називають найнебезпечнішим місцем в Україні. Вчені впевнені, у разі землетрусу, повені або підриву столицю чекає доля Помпеї. І поки влада заспокоює, що дамба витримає будь-які погодні умови, екологи радять не розслаблятися. Наприклад, величезні крижини, які щозими намерзають на Київському морі, можуть привести до пробоїн, і тоді вода за 20 хвилин затопить місто.

У журналістському розслідування Цілком таємно – міфи та реальні загрози, які несе Київське море.

Скільки життів може забрати можливий прорив Київської дамби? Яку небезпеку таять води Дніпра? Коли українцям чекати на катастрофічну хвилю, що змиє все на своєму шляху?

Дивіться більше у програмі Цілком таємно у суботу, 22 липня, о 13:30 на каналі 2+2.

Новини

Всі новини
Вражаючу правду про українських вампірів розкаже Цілком таємно на 2+2.
Приголомшуючу правду про Орден, до якого входить більша частина політичної верхівки України, розкаже Цілком таємно на 2+2.
Чорнобильська зона відчуження – заборонена для вільного доступу територія, яка роками приваблює так званих "сталкерів" – дослідників цікавих, занедбаних, часом жахаючих місцин. Вони не бояться ні радіації, ні загрози зараженн...
Коли вибухне Чорне море і як не стати жертвою екологічної катастрофи на Півдні – у шокуючому розслідуванні Цілком таємно на каналі 2+2.
Чи правда, що на теренах України тамплієри ховали своє багатство і кому воїни залишили підказки, які можуть привести до сховища з діамантами, розкаже Цілком таємно на 2+2.
Хто і навіщо викрав череп українського письменника Миколи Гоголя, дізнавайтесь у журналістському розслідуванні Цілком таємно на 2+2.
Хто першим використав отруйні речовини як зброю та чиї відкриття щодня наражають нас на смертельну небезпеку, дізнавайтесь у Цілком таємно на 2+2.
Історії жінок, котрі поєднали свою долю з серійними вбивцями, –  у розслідуванні Цілком таємно на 2+2.
Дивитись більше