Як у церквах заробляють на екзорцизмі

Секретні матеріали

Вигнання злих духів. Допомога стражденним чи шахрайство? Чи може звичайний сільський священик боротись з дияволом? Секретні матеріали відвідали сеанс екзорцизму в звичайній церкві біля міста Львова. 

Як виявилось, священики виганяють бісів тільки з проплачених клієнтів. Скільки приносить комерційний екзорцизм у церковну казну?

В автокефальній церкві у селі Солонка в Львівській області диявола виганяють з одних і тих же людей. Журналісти "Секретних матеріалів" спостерігали за ними два дні і виявили, що сценарій у святому місці кожного разу повторювався. Кожен з відвідувачів, ніби на сцені театру, знає своє місце. А святий отець буквально вибиває диявола з хворих, загадково при цьому усміхаючись.

"Відсутність чітких правил у цій сфері провокує те, що священики починають імпровізувати. У православній церкві не існує жодного документу, який би легітимізував дії священика. Тобто це самодіяльність, яка ймовірно не є санкціонована єпископами, що очолюють православну церкву", - розповідає релігійний аналітик Анатолій Бобинський.

Як проходить спланована вистава з вигнання бісів? Та чи варто довіряти священнослужителям? Про це у відео.

Новини

Всі новини
«За парєбріком» зникла ще одна соцмережа…
Дивитись більше