Не дивись вгору: як NASA планує захищати Землю від астероїдів

Секретні матеріали

Космічне агентство почало випробовувати нову зброю…

В кінці 2021 року з бази ВМС США стартувала ракета Falcon 9 Block 5 – це NASA розпочало космічну місію DART, мета якої перевірити, чи зможе зонд успішно відхилити космічне тіло. В якості «жертви» був обраний астероїд Дідимос. DART – це один з етапів тестування системи захисту Землі від космічних загроз.

«Сам космічний корабель спроектований таким чином, щоб він міг зіткнутися з астероїдом під час руху зі швидкістю приблизно 24 000 км/год. Його мета – астероїдний супутник Діморфос, який обертається навколо більшого астероїду на ім’я Дідимос», – розповідає Лорі Глейз, директор Відділу планетарних наук NASA.

У результаті такого зіткнення, сподіваються у NASA, астероїд змінить траєкторію свого руху. Система астероїдів Дідимос – ідеальний кандидат цього досліду, адже ці космічні тіла не становлять реальної загрози зіткнення із Землею.

Втім, у NASA попереджають, що події можуть розгорнутися і за іншим сценарієм. Чим може загрожувати вибух астероїду? Коли DART зіткнеться з Дідимос – дивись у сюжеті «Секретних матеріалів» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Більше новин – у проєкті телеканалу 2+2 «Секретні матеріали», з понеділка по п’ятницю, о 17:55. Не пропусти!

Новини

Всі новини
«За парєбріком» зникла ще одна соцмережа…
Дивитись більше