Настав час повернути своє: які країни мають територіальні претензії до росії

Секретні матеріали

Кремль скоро може не дорахуватися кількох областей…

Сусіди росії починають розуміти, що війна в Україні та санкції послаблять кремль, тож скоро настане час повернути своє. Адже не одна країна має територіальні претензії – землі, які колись захопила ненажерлива росія.

Першими прокинулися японці. Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда зробив заяву в адресу росії щодо Південних Курил. Він назвав ці острови «споконвічними територіями» Японії. Суперечки тривають ще з 1945 року, коли росіяни (тодішній СРСР) окупували Курили.

У Молдови вже три десятиріччя є претензії до анклаву, створеного на сході країни – т.з. Придністровська Молдавська республіка. Влада у цій штучній державі тримається виключно на російському військовому контингенті, введеному ще в 1991 році.  

Грузини з радістю спостерігають за колонами полонених росіян, адже чекають можливості повернути відібрані рф землі Абхазії та Південної Осетії. Однак зараз до влади у Грузії прийшли проросійські політики, тож наявних кроків проти путіна (також санкційних) ніхто не очікує.

Член НАТО Естонія теж має, що пред’явити росії. В радянський час у естонців була відібрана історична територія Яанілінн та Петсері.

Найсерйозніші претензії і амбіції у Китаю. Він вже багато років без жодного пострілу наполегливо колонізує російський Схід.

Хто ще може «відкусити» шматок російської імперії – дивіться у сюжеті «Секретних матеріалів» просто зараз:

Читайте також:

Новини

Всі новини
«За парєбріком» зникла ще одна соцмережа…
Дивитись більше