У Сергія Товстика війна забрала обидві руки

Допомога

Номер картки Приватбанку 5211 5373 2062 7172 Отримувач: Товстик Олеся Павлівна (дружина)

Сергій Товстик з Дніпропетровщини втратив у АТО обидві руки.

Торік, у перших числах березня він сам прийшов у військкомат. Уже за кілька днів - інженера - призвали в 93-тю механізовану бригаду керівником машини зв'язку. У вересні - службу ніс у районі Горлівки, Єнакієвого та Ясинуватої. З одного з блокпостІв, згадує, по рації передали: підійшли три танки ворога. Проти них, на позиції, залишалися п'ятеро українських бійців.

"Блокпост був ослаблений, ми прийняли відчайдушне рішення поїхати забрати хлопцыв. Дорогою зустріли ворожу саушку і БМП, поки я цілився по саушці, по мені вистрелили з БМП-2, це був 30 мм снаряд , численні осколкові", - розказує боєць.

Ліву руку, разом із плечем, Сергій утратив на місці. Опісля - лікарям не вдалося врятувати праву - її ампутували нижче плеча.

Механічний протез - один із найпростіших. Аби Сергій міг сам їсти та навіть працювати за комп'ютером - чоловікові необхідна біоніка. У штучних рук, каже дружина Олеся, навіть рухатимуться пальці. Але, українські лікарі  - безсилі.

Зробити протези рук можуть німці. Для цього родині Товстиків необхідно зібрати трохи більше 170 тисяч євро. Для подружжя, сума непосильна.

Аби доглядати за чоловіком Олеся звільнилася з роботи. Вони вдячні будь-якій допомозі небайдужих. Адже донині - держслужбовці не зробили жодного кроку на захист свого ж захисника - Сергій Товстик досі оббиває пороги, аби хоча б отримати статус учасника бойових дій.

Новини

Всі новини
05122018
Допомога
Українські лікарі зізнаються, що не в змозі допомогти жінці. Надія є, але лише на "закордон".
08102018
Допомога
Лікарі кажуть, що у Павла поки що є надія на операцію, але її необхідно робити якомога скоріше.
26092018
Допомога
Врятувала десятки бійців, от тільки себе вберегти не змогла. Нині дівчина бореться із важкою недугою та потребує допомоги небайдужих.
17092018
Допомога
Після поранення у 2015 році життя воїна перетворилося на суцільне пекло.
29082018
Допомога
Він наводив жах на окупантів коли боронив Батьківщину на фронті, але після поранення, у 2015 році життя воїна перетворилося на суцільне пекло.
21082018
Допомога
Хлопчик не може дихати самостійно. Однак в Україні таких операції не проводять, і єдина надія батьків на клініку в Німеччині.
09082018
Допомога
Дівчинка страждає на дуже рідкісну генетичну недугу, що вражає центральну нервову систему. Такі діти, зазвичай, не доживають до 10 років. Утім, Арина має шанс. Це надзвичайно дороге пожиттєве лікування.
07082018
Допомога
У дитини виявили пухлину, хвороба прогресує дуже швидко, а українські лікарі безсилі.
Дивитись більше