Тяжкопораненому бійцю Юрію Шумейку потрібна допомога

Допомога

Картка Приватбанку 5168 7572 9765 1079 Коваль Юрій Генадійович

Після обстрілу на шахті "Бутівка", що стався 5-го лютого, двоє військових 93-тьої бригади - у шпиталі. Один - із позивним "Британець" - тяжкопоранений. Увесь день учора лікарі витягували уламки з обличчя. Лише через кілька днів після великої дози медикаментів він повернеться до тями. Далі - знову операції. Скільки їх буде не прогнозує ніхто.

Юрій Шумейко – боєць із позивним "Британець". Завжди усміхнений, сміливий.

У нас збереглися кадри грудня минулого року, де "Британець" розповідає журналістам "Спецкор" про ворожі позиції.

"Звідси метрів 100 до забору, приїздили специ, говорять, що гранату можна докинути", - показував він.

Уламок прилетів йому в голову з того ж таки - ворожого боку. Саніструктор Яна першою надавала допомогу.

Тоді ж поранило і Юрія, бійця з позивним "Директор". 55-річний підприємець-доброволець після того обстрілу лікується в Дніпропетровському шпиталі. "Мене трохи зачепило в ногу, це швидко загоїться.  Думаю, до кінця тижня підлікуюсь і вирушу на Шахту, в свою другу рідну домівку, - розповідає "Директор". Каже, це вже друге поранення за час АТО і відбувався легким переляком. Більше переживає за побратима "Британця". – У нього все обличчя було понівечено уламками, почали його евакуювати. Схоже, це був постріл або з РПГ, або з СПГ".

Лікар Ігор Володимирович показує знімки – осколок пройшов крізь усе обличчя: "Важке поранення кісток лицевого скелету з переломом лобної кістки, носа орбіти, нижньої щелепи, дуже багато уламків кісткових". Він провів бійцю реконструктивну та первинну пластичну операцію – вона тривала цілих 10 годин. "Основне оперативне втручання було зроблено вчора – були складені всі уламки, їх до 30 було. Їх треба було зібрати, скрутити, зафіксувати," - розповів хірург.

Далі Юрія Шумейка чекають іще операції. Чи бачитиме праве око – лікарі прогнозувати не беруться. У таких тяжких пораненнях, кажуть, шанси 50 на 50. Побратими впевнені - він обов'язково одужає, бо не виконав іще місію, яку запланував - воювати до перемоги.

Друзі вже збирають гроші на лікування товариша. Реквізити для допомоги бійцю Юрію Шумейку вказані ліворуч.

Новини

Всі новини
05122018
Допомога
Українські лікарі зізнаються, що не в змозі допомогти жінці. Надія є, але лише на "закордон".
08102018
Допомога
Лікарі кажуть, що у Павла поки що є надія на операцію, але її необхідно робити якомога скоріше.
26092018
Допомога
Врятувала десятки бійців, от тільки себе вберегти не змогла. Нині дівчина бореться із важкою недугою та потребує допомоги небайдужих.
17092018
Допомога
Після поранення у 2015 році життя воїна перетворилося на суцільне пекло.
29082018
Допомога
Він наводив жах на окупантів коли боронив Батьківщину на фронті, але після поранення, у 2015 році життя воїна перетворилося на суцільне пекло.
21082018
Допомога
Хлопчик не може дихати самостійно. Однак в Україні таких операції не проводять, і єдина надія батьків на клініку в Німеччині.
09082018
Допомога
Дівчинка страждає на дуже рідкісну генетичну недугу, що вражає центральну нервову систему. Такі діти, зазвичай, не доживають до 10 років. Утім, Арина має шанс. Це надзвичайно дороге пожиттєве лікування.
07082018
Допомога
У дитини виявили пухлину, хвороба прогресує дуже швидко, а українські лікарі безсилі.
Дивитись більше