Російська пропаганда зазнала краху: солдати-окупанти стають ворогами власного народу!

Обережно! Фейк

Росіяни не просто не пишаються своїми захисниками, вони їх зневажають…

Російська пропаганда намагається створити міф про те, що росія веде священну війну, схожу на Велику Вітчизняну. Вони хочуть, щоб солдатів-окупантів сприймали як героїв, подібних до їхніх дідів. Однак, ця героїзація виявилася дуже складною справою.

Пропаганді набагато легше вдалося викликати в росіян ненависть до українців, ніж любов до власних солдатів. З'ясувалося, що росіяни не просто не пишаються своїми так би мовити захисниками, вони їх зневажають і відкрито ненавидять. Ситуація зі ставленням до ветеранів так званої СВО в росії дуже конфліктогенна, і на це є багато причин.

Зокрема, загальний стан самого російського суспільства відіграє велику роль. Тотальна відсутність почуттів і емпатії, яку телевізор знищував протягом багатьох років, спричинила нульову толерантність до чужого життя і проблем. Шоу ненависті навчили російське населення бути байдужими до інших. І тепер кремль отримав несподіваний для себе ефект: разом з байдужістю до українців, росіяни стали байдужими одне до одного.

Це явище виявилося серйозним ударом по намаганнях кремля створити образ героїчних солдатів. Росіяни, які щодня стикаються з бідністю, корупцією та соціальною несправедливістю, не бачать своїх військових як захисників. Вони сприймають їх як ще одну проблему, яку створив режим.

Пропагандистські зусилля з героїзації солдатів-окупантів зазнали краху. Кремль не врахував, що народ, який навчали ненавидіти інших, зрештою почне ненавидіти і своїх.

Більше про це дивись у проєкті «Обережно! Фейк» просто зараз:

Loading...

Дивись прем’єрні випуски проєкту «Обережно! Фейк» в ефірі 2+2 щопонеділка о 18:00!

Читай також:

Новини

Всі новини
Росіяни не просто не пишаються своїми захисниками, вони їх зневажають…
Цікаво, що цей наратив вперше з’явився напередодні розвалу СРСР…
Спочатку йшлося про міфічні невеличкі групи бандерівців, а потім…
Дивитись більше