ППО збиває 80% ракет і літаки рф: як заява росії про «повне знищення» Повітряних сил України виявилася фейком?

Обережно! Фейк

Росія і справді перевершує нас у кількості літаків і ракет, але…

«Повністю знищенні українські Повітряні сили та система протиповітряної оборони України» - гордо заявило військове керівництво рф на початку 2022 року. Але, як і більшість подібних заяв, і ця теж виявилася фейком. Наше ППО не лише вижило, але і вдосконалилось настільки, що російські літаки та ракети падають, як мухи взимку.

Ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну багато хто думав і казав, що воювати з росіянами немає сенсу, бо у них надпотужна авіація, яка вмить налетить сотнями літаків і розбомбить усі українські міста, як вони зробили з Маріуполем. І окупанти дійсно хотіли втілити такий план, але у них не вийшло цього зробити.

«Ми встигли перемістити до 90% усіх підрозділів. Тому перші ракети, які випускали по них, прилітали в пусті місця, де колись базувалися наші повітряні сили. Після цього ми і надалі притримувалися цієї тактики – відстрілялись і змінюємо позицію», - розповіли у Повітряних силах України.

Росія і справді перевершує нас у кількості літаків, адже переважна більшість із них дісталася їм у спадок від СРСР. Але за час повномасштабної війни ефективність української ППО зросла в рази. Вже в перші місяці війни і до тепер наші захисники неба збили не лише ракети, але і десятки літаків.

За статистикою лондонського аналітичного центру, якщо за першу добу вторгнення рф Україні вдалося збити не більше ніж 20% крилатих ракет, то вже за рік статистика змінилася в інший бік.  

«Фахівці протиповітряної оборони стали більш професійні та компетентні. Зараз відсоток збиття ракет – 80% і навіть більше», - розповіли у Повітряних силах України.

Подробиці – у проєкті «Обережно! Фейк» просто зараз:

Loading...

Читай також:

Новини

Всі новини
Основа радянської космічної програми – це український інтелект…
В майбутньому, коли Україна переможу росію, зірки рф будуть виправдовуватися, але…
Додаткового розмаху додають провідні кремлівські пропагандисти…
Дітей вчать за російськими підручниками, де подається спотворена історія…
Широку інформаційну кампанію проти України рф розгорнула після 2014 року …
Дивитись більше