Найскаженіший фейк тижня: на росії показали живих родичів Іллі Муромця

Обережно! Фейк

Російські пропагандисти намагаються приписати собі і цю легенду…

У світі інформаційної війни і фейкових новин російська пропаганда часто намагається вигадати історії та легенди, які мали б підкріпити націоналістичні настрої та підтримувати їхню агресивну політику по відношенню до України. І ось нещодавно на одному із центральних телеканалів рф показали живих родичів Іллі Муромця! За їхньою заявою вони прийшли на ТВ, бо «налякані що мощі Іллі Україна передасть Ватикану»:

«Мій тато мені розповідав, що в нашому роду були дуже сильні люди. І те, що мощі нашого родича можуть бути передані за кордон – це взагалі блюзнірство якесь. Ну, навіщо перевозити нашого Святого? І куди, де немає православ'я? У них зовсім інша віра»

Все б нічого, аде Ілля Муромець – це персонаж з українських епосів і легенд, і його історія корениться в українській культурі. Проте російські пропагандисти намагаються приписати собі цю легенду. Крім того, на дворі 2023 рік, а в росії живуть родичі Іллі Муромця, які виступають проти Папського престолу. Знаєте це просто назва якогось нового мультфільму.

Але, якщо, прочитавши цю новину, розумна людина посміхнеться, то стаття, яка нещодавно вийшла у The New York Times про те що російський військовий потенціал не тільки не зменшився, а й навпаки виріс в рази, може збентежити пересічного читача. Проте і це фейк! Подробиці – у сюжеті:

Читай також:

Новини

Всі новини
В майбутньому, коли Україна переможу росію, зірки рф будуть виправдовуватися, але…
Додаткового розмаху додають провідні кремлівські пропагандисти…
Дітей вчать за російськими підручниками, де подається спотворена історія…
Широку інформаційну кампанію проти України рф розгорнула після 2014 року …
Дивитись більше