Фабрика російських фейків: вся правда про договір України з росією, нібито підписаний в Туреччині навесні 2022 року

Обережно! Фейк

Після чого росія, начебто, добровільно вивела війська з Київщини…

Людина повірить у будь-яку маячню, якщо вона буде максимальна. Саме за цим принципом працює російська фабрика фейків. Напевно багато хто з вас пам’ятає, як у березні 2022 року російська пропаганда кричала з усіх своїх телеканалів про взяття Києва, у той час як насправді російська армія було розгромлена на підступах до української столиці. Проте мало кому відомо, що основою цього фейку стала заява путіна, яку він зробив на зустрічі з африканськими лідерами, про нібито підписаний в Туреччині догові з Україною після чого росіяни і зробили свій «жест доброї волі».

На цій же зустрічі російський диктатор навіть представив цей «договір про нейтралітет України», в якому була перерахована кількість військової техніки та особового складу ЗСУ. Нібито ми його підписали в Туреччині навесні 2022 року. Але це – цілковита вигадка! Жодного парафованого договору підписаного українською стороною просто не існує в природі.

«Час визнати, що суб'єкт «путін» не є сьогодні особою, чиї висловлювання мають значення, чи містять хоча б дещицю правди, чи впливають на глобальні процеси та визначають перебіг подій, - заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. – Його рівень випрошувати «переговори хоч із кимось щодо України» та розповідати небилиці про «виведення окупаційного угруповання з Київської області на прохання».

Насправді ж Путін на зустрічі з африканськими лідерами розмахував звичайною чернеткою із величезними літерами. Але, якщо така писанина й існувала, що викликає дуже великі сумніви, зафіксовані в ній далеко не домовленості, а розбіжності сторін, що дуже добре можна прочитати коли папірець потрапляє в камеру.

Більше про російські вигадки дивись просто зараз у проєкті «Обережно! Фейк», який розвінчує легенди і міфи дрімучої росії:

Loading...

Читай також:

Новини

Всі новини
В майбутньому, коли Україна переможу росію, зірки рф будуть виправдовуватися, але…
Додаткового розмаху додають провідні кремлівські пропагандисти…
Дітей вчать за російськими підручниками, де подається спотворена історія…
Широку інформаційну кампанію проти України рф розгорнула після 2014 року …
Дивитись більше