110-та бригада ТрО «заборонила» лікувати поранених в Харкові: нові фейки рф на порожньому місці

Обережно! Фейк

Кремль використовує такі фейки для залякування…

Кремлівські пропагандисти продовжують спроби дискредитувати Збройні Сили України. Наприклад, поширюючи неправдиву інформацію про 110-ту бригаду територіальної оборони (ТрО), яка була створена у 2018 році. У березні 2024 року російські пропагандисти активно розганяли новий фейк, стверджуючи, що командування 110-ї бригади нібито видало наказ не лікувати поранених в Харкові. Вони також намагалися залякати українців, заявляючи, що місцеві лікарі в Харкові підтримують російських військових і допомагають дезертирувати.

Насправді жодного подібного наказу від командування 110-ї бригади не було і бути не могло. Ця бригада служить на півдні України і не має жодного стосунку до Харкова. Сама історія про «заборону лікувати» вигадана з нуля.

Більш того, Єва Миронова, кореспондентка з Запоріжжя, на яку посилаються пропагандисти, не має жодного відношення до 110-ї бригади. Єдине, що вона зробила — це оголосила збір на мобіль для медиків цієї бригади у своєму пості на Facebook у березні 2024 року. Вона не писала нічого про якісь заборони або накази.

Експерти зазначають, що це типова тактика інформаційної війни кремля. Такі фейки не тільки намагаються дегуманізувати українців в очах росіян, але й залякувати російських військових, щоб ті боялися здаватися в полон.

Більше про російські фейки дивись у проєкті «Обережно! Фейк» просто зараз:

Loading...

Читай також:

Новини

Всі новини
Реальність значно відрізняється від офіційної російської версії подій…
Дивитись більше