За межами Землі: на іншій планеті може існувати реальний «світ Юрського періоду»

На це вказують нові космічні дослідження…

У світлі найновіших досліджень, опублікованих у журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, на віддалених від Землі планетах може розцвітати життя, схоже на динозаврів, що робить їх потенційно населеними. Ліза Калтенеггер, автор дослідження, стверджує, що використання Землі як «відбитка пальця» для ідентифікації населених планет може допомогти в пошуках життя в космосі, пише видання foxnews.

Однією з ключових підказок є високий рівень кисню на Землі під час епохи динозаврів, який становив приблизно 30%. Зараз рівень кисню вирівнявся до 21%, але вчені вважають, що подібні умови можуть існувати на інших планетах. Спеціальні телескопи можуть стати ключовим інструментом у виявленні таких умов та можливих форм життя.

«Шукаючи планети з більш високим рівнем кисню, можна виявити не лише цікаві форми життя, але й спростити пошуки, - зазначає Калтенеггер. – Можливо, ми натрапимо на планети, які мають більше кисню, ніж Земля, що робить їх ідеальними для подальших досліджень».

Дослідники також звертають увагу на фазу розвитку планети, визначену як фанерозойська стадія, що може сприяти прийманню великих та складних форм життя. Ребекка Пейн з Корнельського університету стверджує, що це розширює наші можливості виявлення ознак життя в космосі:

«Фанерозойський період в історії Землі охоплює майже весь час, коли життя було складнішим за мікроби та губки. Це дозволяє нам сподіватися на знахідку навіть великого, складного життя десь у космосі».

Читай також: