Які компанії найскладніше змусити піти з російського ринку, і які є важелі тиску на них?

Росія вже стала найбільш підсанкційна країна світу…

Росія вже стала найбільш підсанкційна країна світу. Проте на ринку рф ще залишилися «ключові гравці». Які компанії найскладніше було видавити з російського ринку, і кого ще треба додавити? Про це у інтерв’ю tech.liga.net розповів Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров:

«Компанії, які створюють складні ERP-системи, важче виходять із російського ринку – вони досить глибоко інтегровані, мають мільярдні контракти. Наприклад, це SAP, Microsoft. Проте, у SAP вже пішли певні поступи, вони починають обмежувати кількість послуг, закрили хмарні послуги. З'явилася інформація, що вони радикальніше збираються вийти з ринку рф. Ми з ними системно на зв'язку, я спілкувався зі своїми CЕO головного німецького офісу».

Ключові гравці, які підтримують життєдіяльність великих російських компаній, мають піти з їхнього ринку або визнати, що фінансують вбивства.

«Це теж позиція, і на конкурентному ринку їм незабаром не знайдеться місця. Я думаю, що вони таки ухвалять правильне рішення», - каже Міністр.

А ось вихід Visa та Mastercard із росії, за словами Федорова, був великою перемогою:

«Я дуже вдячний цим компаніям, це колосальний удар по цифровій економіці рф. Пішли біржі фрилансу, сервіси для створення контенту – сотні компаній. Ми маємо списки компаній, які пішли, які залишилися і тих, хто обіцяв піти, але не пішов. Немає напівблокади».

Проте Михайло Федоров поки не назвав компанії, які ще досі надають свої послуги на території країни-агресора, мовляв, «дамо їм шанс піти».

Читайте також:

27102025
Команда
11 листопада о 18:30 на телеканалі 2+2 — прем’єра чотирисерійної воєнної спортивної драми «Команда»
Надзвичайна солоність Мертвого моря – це не просто природна особливість, а справжня біологічна аномалія. 
27102025
Нас чекає напружений, але водночас неймовірно продуктивний тиждень. 
26102025
Уявіть собі кульку розміром 3 см, всередині якої гаряча плазма кипить при 2760 градусах Цельсія...
Вона стоїть на кожному столі, але ми часто думаємо про неї лише як про приправу чи, що гірше, ворога здорового харчування.