Як приготувати сніданок за 10 хвилин

Як приготувати сніданок, коли часу обмаль! Секрети кулінарії від редакції сайту 2+2.

Сніданок — найголовніший прийом їжі за день. Якщо ви переймаєтесь через здорове харчування, запам'ятайте: під час сніданку необхідно вжити 1/3 від денної кількості калорій. Але як зробити його здоровим та ситним, коли часу перед роботою обмаль?


Ось декілька рецептів та практичних порад, які значно зекономлять ваш час.


Робіть заготовки звечора

Любите омлет на сніданок? Якщо доповнити його ковбасою, тертим сиром та овочами, він буде значно кориснішим та ситнішим. Наріжте скибочками м’ясо та овочі, потріть сир та розкладіть це все в судочки в холодильнику. Нарізані овочі можуть зберігатись близько двох днів, то ж можна нарізати «додатків» до омлету одразу на пів тижня.

Те саме можна зробити з тістом для сирників або оладків. Таке тісто краще використати впродовж доби.

Фото: unsplash.com


Корисна вівсянка

Якщо відомі з дитинства рецепти каші набридли, ми пропонуємо спробувати вівсянку за новим рецептом.

Для цього вам знадобляться:

  • Вівсяні пластівці швидкого приготування
  • Йогурт
  • Будь-які сухофрукти, горіхи
  • Мед, варення

Ввечері насипте одну порцію вівсяних пластівців з сумішшю сухофруктів і горіхів в скляну банку і залийте йогуртом. Зранку додайте туди мед або варення, перемішайте — поживна та корисна каша за 5 хвилин готова!

Фото: unsplash.com

Яєчня в хлібі

Таку яєчню можна їсти буквально на ходу і навіть робити з неї бутерброди. Вам знадобляться:

  • Нарізаний хліб
  • Яйце
  • Сир, бекон або ковбаса за смаком

Візьміть скибочку хлібу та виріжте середину, щоб він був схожий на бублик. Покладіть на сковороду та розбийте в середину яйце. Нехай піджариться 2-3 хвилини. Перегорніть на інший бік, викладіть на нього сир та м’ясо і залиште ще на 2 хвилини. Готово!


Сирна маса

Цю страву також можна готувати з вечора. Все, що вам знадобиться зранку — тільки відкрити холодильник та взяти ложку. Якщо ви полюбляєте йогурти, спробуйте їх трохи «модифікувати» і зробити їх більш ситними. Для цього вам знадобиться:

  • Йогурт
  • Сир
  • Сухофрукти, мед, варення, горіхи

Змішайте в блендері в рівних частинах сир і йогурт.

Візьміть стакан або банку, на дно покладіть горіхи або сухофрукти, потім залийте сирною масою, а вже потім — медом або варенням. Такий сніданок можна залишати в холодильнику на ніч і навіть брати з собою на роботу. Зранку він буде ще смачнішим.

Бурітос

Ви вже пам'ятаєте, що овочі вже заздалегідь нарізані?
 Додайте до них:

  • Лаваш
  • Яйця
  • Нарізані морква, зелень, болгарський перець
  • Помідори

Спочатку змішайте всі інгредієнти (можна одразу на сковороді), зачекайте, доки яйця підсмажаться та не забувайте постійно помішувати омлет. Потім перекладіть це все на лаваш та загорніть його в трубочку чи конверт. Тепер за бажанням можна підсмажити це все на тій самій сковорідці.
 Лайфхак: використовуйте одразу 2 лаваші, оскільки 1 у вас розірветься, то ж їсти його буде незручно.

Фото: unsplash.com

  Смачного!