Все про путінський літак «Судного дня»: чим оснащений, скільки коштує та чим унікальний

Таємниці борту номер 1 у рф…

У кожного керівника країни є свій службовий літак, а у президента рф путіна є цілий авіа парк. Головне літаюче судно, котре ще зветься «літаючий кремль», як гадає путін, - родзинка російської авіації. Цей літак – не просто засіб пересування, а й робочий кабінет і мобільний центр управління. Це покращена модель ІЛ-96-300 ПУ, яку придбали за 500 млн доларів! Без урахування вартості обслуговування та затрат на пальне.

Оскільки путін боїться за своє життя більше, ніж усі президенти світу, борт оснащений особливим захистом. Через боязнь Заходу президент рф дав наказ, що борт має будуватися і комплектуватися виключно у росії.

Таємниці борту номер 1 стосуються виключно технічного питання, зв'язок на борту теж максимально засекречений. А от з дизайном працювали західні майстри зі Швейцарії.

Цінні породи дерева, оздоблення дорогоцінним камінням, гобелени та раритетні витвори мистецтва, а також броньоване скло. На борту є усе, що забезпечить довготривале перебування на ньому. У літаку є навіть спортзал! Внутрішня площа у літаку становить майже 400м.кв. До складу екіпажу входять пілоти, охорона та особиста стюардеса.

Про системи ППО, які є на бортах путінських літаків, про винищувачі, що мають супроводжувати цей борт та про рятувальну капсулу, яка є у «літаючому кремлі». Про це та більше дивися у сюжеті програми «Гроші»

Loading...

Дивися також: